Kaksi kirjavinkkiä

Kuva: Pixabay


Heidoo :)
Tässä postauksessa esittelen lyhyesti kaksi kirjaa, jotka ovat ainutlaatuisia ja ihania. Ei, ei mitään romaaneja. Vaan... No, tule lukemaan ;)
Revi se

Kirjailijat: Kaisa Happonen ja Karri "Paleface" Miettinen
Kustantaja: WSOY
Julkaistu: 2018
Sivumäärä: 120

Revi se on ainutlaatuinen runokokoelma, jonka nappasin kirjastosta mukaan haahuiluni päätteeksi. :)

"Runot on toteutettu leikkaamalla, tussaamalla ja irrottamalla sanoja irti kontekstistaan." Eli siis kirjoittajat on vaan ottanut käteensä lehtiä ja alkanut kokomaan niiden sanoista runoja! Ehkä on tuttua alakoulusta? Mulle ainakin on. Leikkaa ja liimaa. :P

Tämä teos on oikeesti tosi ihana, täynnä runoja, erilaisuutta ja pohtivia aiheita. Inspiroivat sivut ja kaunis toteutus, sanon mä. Suosittelen ehdottomasti etsimään tämän ohuen mutta niin valloittavan kirjan kirjaston kätköistä!
Syitä elää

Kirjailijat: Emma Sofianna Söderholm ja Heikki Savola
Kustantaja: Otava
Julkaistu: 2022
Sivumäärä: 110

Tämä on sitaattikokoelma! Ja mä rakastan niitä lauseita, joita ihmiset yllättäen päästään antavat tähän hieman dystooppiseen maailmaan.

"Kirjan idea sai alkunsa psykiatrisessa hoidossa käytettävästä turvasuunnitelmasta, jonka viimeisenä askeleena on pohtia, mitkä ovat syitämme elää. Tähän kysymykseen vastasi nimimerkillä yli 400 suomalaista eri puolilta maata." - Otava

Oikeesti siis aivan ihana idea - noin monta ihmistä, aivan normaaleja ihmisiä ympäri Suomea on antanut sanojaan julkaistaviksi tuohon kirjaan. Jotkut sitaatit ovat hieman outoja (kaikki ihmiset ei ajattele syvällisesti :P), mutta silti tää on ihana kokoelma kokonaisuudessaan. <3

Suosittelen tätä hiukankaan masentuneille ihmisille, mutta elämäniloisillekaan ei tee pahasta lukaista tätä. ;)


***


No, siinä oli. Kuulostaako jompikumpi hyvältä omaan kirjahyllyyn? Jos ei, niin ei se mitään, mutta veikkaan et joku edes kiinnostuu näistä. :)

Ensi postaukseen! Kiitos että olette yhä mun sanojen siivillä <3

Kommentit

 1. Kiva postaus!💚😊 Toi eka ei ehkä sovi mulle, mutta ton toisen voisikin lukea jossain välissä.😃 Oho, välkkä loppuu parin minuutin päästä. 😯Pitääkin kävellä sinne luokkaan. Onneks sinne ei oo pitkä matka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoss 🩵 Ei kaikki sovi kaikille, mut kiva jos luet ;))

   Poista
 2. Molemmat kirjat kuulosti tosi kiinnostavilta :) Varmasti luen jossain kohtaa. Ja kirjailijoille creditit noista kirjojen nimistä, ne oli aivan ihania <3
  Sä olit tosi selkeesti ja hyvin kirjottanut muuten tän postauksen 🫶🏻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla :) Jep, samaa mieltä! Kirjan nimi on ehdottomasti tärkein ensivaikutelman antaja :)
   Kiitos <33

   Poista
 3. Eräs lukija...14 heinäkuuta, 2023

  Molemmat kuulosti siltä, että vilkasen ens kerralla kirjastosta 💕 Ja öö ei kai tässä muuta, oikeesti tosi kiinnostavasti kirjotettu kirjavinkkaus :)

  VastaaPoista
 4. Uu, nuo molemmat vaikuttaa kivoilta kirjoilta. En tiedä kumpi kuulostaa paremmalta. Pitääpä varata tai lainata kirjastosta ensi kerralla.

  Ps. Mukavan lyhyt postaus tähän väliin.

  VastaaPoista
 5. Tohon ekaan olenkin törmännyt jo pari kertaa, mutten ole vielä lukenut. Toi toinenkin kuulosti kiinnostavalta, ja voisin joskus lukea sen. Muutenkin kiinnostava ja kiva postaus, eikä lyhyyskään hautannut! :)

  VastaaPoista
 6. Apuaaaaa, ihania!! Molemmat kuulostaa tosi mielenkiintoisilta, mut etenkin ton tokan H A L U A N lukea! Mä rakastan sitaatteja ja etenkin vähänkin synkistä aiheista 🧡🧡🧡🧡🧡

  VastaaPoista
 7. Mä voisin ehdottomasti lukea nää, mut just nyt on vähän liikaa kirjoja listoilla. 😅 Muuten tosi hyvin kerrottu, mut "kaikki ihmiset ei ajattele syvällisesti" kuulostaa vähän oudolta huomautukselta - ei kaikilla syyt elää oo syvällisiä, oikeestaan useimmilla ei. Ja syvällisyys taas tarkoittaa eri asioita monille. Mut joo. Hyvä postaus :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä huoli :)) Mut nää kirjat voikin lainata silleen et lueskelet näitä silloin tällöin satunnaisilta sivuilta. 😁
   Ymmärrän ton - tai siis en ymmärrä toisaalta, mut ihmiset on erilaisia ja käyttää energiaansa eri asioihin. :) ♡

   Poista

Lähetä kommentti

Superihanaa, jos olet päättänyt kommentoida! Otan mieluusti vastaan kommentteja, ja joskus ne ovat päiväni piristys 🤍 Sekä negatiivinen että positiivinen palaute on sallittu - ja oikeastaan negatiivinen kehittää enemmän. Pituudella ei ole mitään väliä, kommaa siten miltä hyvältä tuntuu. ;)